Sala de Prensa

Lliurament de la primera edició dels premis PIME Menorca LIDERA

15/03/2023 Bernat Petrus, Editorial Menorca, Carpinteria Toyo SL, Vinyes Binitord de Menorca, Sa Croquetera de Menorca i José Ángel Giménez Pons han estat els guardonats

La Federació de la Petita i Mitjana ha lliurat aquest dimecres fosquet els Premis PIME Menorca Lidera en una cerimònia que ha tingut lloc al Teatre d’Es Born de Ciutadella en la seva primera edició. Uns premis que recuperaven la tradició de la patronal menorquina de fer un reconeixement al seu teixit empresarial i que en aquesta nova convocatòria, s’han volgut inspirar en un dels valors que conformen l’entitat des de la seva fundació com és la recerca del lideratge. Més de 250 persones han assistit a l’acte que ha estat presidit per la Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol junt amb la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora i la Batlessa de Ciutadella, Joana Gomila a més de representants de la Petita i Mitjana Empresa a nivell nacional com el President de Conpymes, Jose Maria Torres, o el President de PIME BALEARS, Alfons Rojo. El President de PIME Menorca, Justo Saura ha aprofitat l’acte per reivindicar el paper d’empreses i empresaris menorquins com a motor de la seva economia i generador de llocs de feina i de benestar, tot demanant a l’administració que segueixi contribuint a enfortir el teixit empresarial.

Els guardonats

En aquesta primera edició dels Premis Pime Menorca Lidera, s’havien establert sis categories que estaven alineades amb els valors de la patronal menorquina. El Premi a la Digitalització i Innovació que reconeixia aquelles empreses punteres que busquen el canvi per millorar i es diferencien per la fàcil adaptació al món ha estat per Carpinteria Toyo SL. La fusteria d’Alaior ha estat reconeguda per haver tret al mercat un nou tipus de finestra que ha estat fabricada i patentada, un producte ecològic, de baix manteniment, gran resistència i fàcil neteja que ha estat  fruit de la innovació del taller alaiorenc. El Premi a la Sostenibilitat i Responsabilitat que anava dirigit a empreses que es mantenen fermes en el seu compromís ambiental i de coherència en la seva aplicació ha recaigut en el celler Vinyes Binitord de Menorca S.L. com explotació inclosa dins el Contracte Custòdia Agrària de pràctiques ambientals sostenibles , certificat com espai ecoturista i sota la Marca Reserva de la Biosfera. El Premi a l’Empresa Jove que vol ser una ditada de mel per a empreses que tot i haver recorregut poc camí, es mereixen un reconeixement per la gran professionalitat i energia de creixement s’ha atorgat a Sa Croquetera de Menorca, un projecte nou dedicat a l’elaboració de croquetes per particulars i hostaleria, que va néixer amb l’assessorament del Gabinet d’Empreses de PIME i que genera quatre llocs de feina. El Premi a l’Associacionisme que la federació empresarial atorgava a aquelles empreses o persones pel seu treball i esforç desinteressat en la millora de l’economia menorquina s’ha entregat al President d’APAME, José Ángel Giménez Pons com a reconeixement a la seva llarga carrera. Giménez Pons presideix APAME des de 1984, és membre actiu de la Federació Nacional de Pastisseries com a VicePresident, a més d’impulsor de la Diada de la Pastisseria a Menorca.  El Premi a la Iniciativa Exterior que posava en valor aquelles empreses que abanderen Menorca mes enllà de les seves fronteres s’ha entregat a Editorial Menorca per ser una finestra oberta al món que serveix per projectar tot allò que passa a l’illa i que permet connectar les persones des de diferents vessants. Finalment el Premi al Relleu Generacional  que posava en valor les empreses que, amb una llarga trajectòria, encara son líders i que les noves generacions, han sabut transformar i adaptar-se als nous temps s’ha entregat a Bernat Petrus SLU. En aquest cas, el relleu no només suposa la continuïtat del negoci sinó l’avenç i la progressió ascendent amb presència a Maó, Ciutadella i Alaior.

Premi Digitalització i Innovació 2023: Carpinteria Toyo SL

Premi Sostenibilitat i Responsabilitat 2023: Vinyes Binitord de Menorca SL

Premi Empresa Jove 2023: Sa Croquetera de Menorca

Premi Associacionisme 2023: José Ángel Giménez Pons

Premi Iniciativa Exterior 2023: Editorial Menorca SA

Premi Relleu Generacional 2023: Bernat Petrus SLU

MÁS INFORMACIÓN
Compartir:
Archivo de noticias
Top