Sala de Prensa

Ca na Maru, guanyadora del concurs 'El dolç talaiòtic'

19/11/2022 El nou dolç talaiòtic és un pastelet glacejat amb xocolata i elaborat amb ametlla, llimona, mel de Menorca, figat i romaní.

La pastisseria Ca na Maru ha estat la guanyadora del concurs 'El dolç talaiòtic' amb un pastelet glacejat amb xocolata blanca, i elaborat amb ametlla, llimona, mel de Menorca, figat i romaní. El vicepresident i conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i el president d’APAME (Asociación Profesional de Pastelería, Panadería y Afines de Menorca), Jose A. Giménez, han fet entrega del premi de 5.000 euros als guanyadors durant l’acte que s’ha celebrat aquest fosquet al Museu de Menorca. L’objectiu és que tant residents com visitants puguin vincular aquest nou dolç a la Menorca Talaiòtica i el puguin adquirir a les pastisseries de l’illa. A l’acte també han assistit el conseller d’Economia, Josep Pastrana, i la directora insular de Cultura, Raquel Marqués.

El jurat ha destacat la creativitat i l’originalitat de la proposta de Mariluz Riudavets i Aleix Canovas de Ca na Maru, així com la utilització de productes que recorden a la Menorca fresca i rocosa com el romaní, el figat i la llimona. Els avaluadors també han valorat que es tracta d’unes postres de dimensions i consistència aptes per al transport, ja que els participants havien de preveure’n la possible venda i enviament fora de Menorca.

En total cinc participants han presentat la seva proposta de postres dolces al concurs i tots han complert amb el requisit de ser de nova creació i de no haver-se comercialitzat prèviament. Els altres quatre finalistes han estat El Diamante, Herbera Bakery, Pastisseria i Gelats Ca’n Sintes; i Pastisseria Artesana Lluís Febrer, que s’han emportat 500 euros cadascun i un kit de la Menorca Talaiòtica.

Durant l’entrega de premis, el conseller de Cultura ha volgut remarcar la importancia de les accions de difusió de la candidatura Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial que vagin més enllà de l’àmbit estricte de l’arqueologia i la conservació del patrimoni. “La candidatura és de tota la societat menorquina, i cada vegada són més les iniciatives ciutadanes, empresarials i institucionals que fan seu aquest projecte i li afegeixen algun element propi. El dolç talaiòtic és una experiència nova cridada a convertir-se en un símbol de l’adhesió de tot Menorca a aquesta proposta cultural”,  ha destacat el conseller.

Per la seva banda, el president d’APAME ha destacat la qualitat tècnica de totes les propostes presentades, esperant que la iniciativa contribueixi a la consecució de la declaració de la Menorca Talaiòtica com a patrimoni mundial de la UNESCO. També ha volgut agrair l’esforç de totes les empreses participants, així com la col·laboració desinteressada dels membres del jurat.

Amb una notable assistència de públic, l’acte ha finalitzat amb una foto de família d’autoritats i participants del concurs. Posteriorment, els assistents han pogut gaudir d’un tast de la cervesa Talaiòtica, una iniciativa de la candidatura de Menorca Talaiòtica, el Museu de Menorca i Grahame Pearce, fruit de les anàlisis i investigacions d’un dels objectes més emblemàtics de la cultura talaiòtica: el vas de fons alt.

Membres del jurat 

El jurat del certamen ha estat format per: Pep Pelfort, investigador i director del Centre d’Estudis Gastronòmics; Marga Cursach, investigadora gastronòmica i membre de l’IME; Sonia Sintes, autora del blog gastronòmic “Simfonia del meu rebost”; Santi Tadeo, gerent de COINGA; Maria Mascaró, i Antoni Sansaloni, president de l’Associació Menorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants.                                   

Organitzat conjuntament per l’APAME i el CIM, el certamen “El dolç talaiòtic” és una més de les accions incloses en el Pla de Comunicació de Menorca Talaiòtica. El dolç guanyador passarà a ser propietat de l’APAME, que en distribuirà l’elaboració i la composició entre totes les entitats membres perquè posteriorment es pugui comercialitzar.

Compartir:
Archivo de noticias
Top