Sala de Prensa

ARTEME defensa la iniciativa de dignificar l'artesania de Menorca

25/08/2006 L'Associació comparteix amb el Centre d'Artesania la necessitat d'evitar la denominació d' artesanals algunes iniciatives

L'Associació d'Empreses d'Artesania de Menorca, ARTEME, comparteix amb el Centre Artesanal de Menorca la iniciativa d'evitar la confusió i descrèdit que suposa pels artesans la proliferació a l'illa de mercats i iniciatives que es qualifiquen malament com "artesanals" . Quan en realitat, en molts casos, tan sols es venen alguns articles fets a mà o senzillament "manualitats" i no conten amb la garantia d'ésser un vertader producte artesà.

En aquest sentit, ARTEME, recorda que Balears compta amb una normativa que permet identificar els artesans i els mestres artesans acreditats, mitjançant l'atorgament d'un document (Carta d'Artesà o Carta de Mestre Artesà) que garanteix el compliment d'uns coneixements i una trajectòria professional.

Per aquest motiu, ARTEME també sol·licita de les institucions públiques i dels mitjans de comunicació més precisió i rigor a l'hora de denominar "artesania" o "mercats artesanals", quan els mateixos no reuneixen els criteris necessaris per aquesta qualificació.

Finalment, l'Associació d'Empreses d'Artesania, confia que la iniciativa del Centre Artesanal de Menorca serveixi per defensar i impulsar la vertadera artesania de l'illa, des de les línies d'actuació dirigides a la professionalització dels nostres artesans. Per això, ARTEME, col·laborarà amb el Centre per fixar els criteris de qualitat, disseny i innovació, per tal de promocionar l'autèntica artesania.

Compartir:
Etiquetas
Archivo de noticias
Top