Sala de Prensa

ARTEME a les Escoles 2021

18/05/2021 Xerrades il·lustrades per donar a coneixer els artesans d'ofici de Menorca als fiets de tercer de primària de set escoles.

ARTEME ha iniciat un programa per divulgar els oficis artesans de Menorca a les Escoles d’una forma participativa pels infants a través d’un certamen de dibuix.

En aquesta primera edició participen set escoles de diferents municipis amb els alumnes de tercer curs de primària: La Salle d’Alaior, Àngel Ruiz i Pablo d’Es Castell, Escola Joan Benejam de Ciutadella, Sant Francesc de Ferreries, Sa Graduada de Maó, Mare de Déu del Toro de Es Mercadal i Francesc d’Albranca d’Es Migjor Gran.

Un dels objectius d’ARTEME és agermanar les escoles amb l’artesania i donar a conèixer als infants la importància d’aquests oficis que formen part de les nostres arrels i cultura tant antiga com actual. Aquesta iniciativa també sorgeix de la necessitat d’impulsar els nostres oficis artesans i donar-los a conèixer amb actuacions con la present.

ARTEME ha organitzat set “xerrades il·lustrades” on la artesana Silvia Vivó, membre de la Junta Directiva de l’Associació, explica als alumnes a través de dibuixos realitzats al moment a la pissarra de l’aula amb xoc que és l’artesania i oficis artesans d’una forma divertida i participativa.

També s’aprofita la xerrada per informar als alumnes de com poden participar al certamen de dibuix i donar idees de dibuix damunt la plantilla realitzada per l’ocasió.

Les xerrades es duran a terme  fins dia 24 de maig. Quatre de les xerrades ja s’han duït a terme, i la iniciativa està despertant molt l’interès entre els alumnes i els propis mestres per conèixer altres maneres de fabricació i creació de la mà de l’artesà.

S’espera poder arribar a més escoles ,el pròxim any, amb el programa ARTEME a les Escoles donada la bona acollida de la primera edició.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Conselleria de Cultura i Educació i la Conselleria d’Economia del Consell Insular de Menorca.

Compartir:
Archivo de noticias
Top