Sala de Prensa

Presentació accions promocionals: “Estil propi, estil artesà”

12/11/2020 ARTEME , PIME Menorca Nova campanya per promocionar i difondre l'artesania organitzada per ARTEME amb el suport del Consell Insular de Menorca

El Consell Insular i ARTEME presenten la campanya “estil propi, estil artesà” per promocionar i difondre l’artesania de Menorca

Avui matí ha tingut lloc la presentació oficial de les tres accions promocionals incloses dins el conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i Associació d’Empreses d’Artesania de Menorca (ARTEME) 2020. L’acte ha estat presidit pel Conseller d’Economia i Territori, Sr. Miquel Company, i la Presidenta d’ARTEME, Sra. Nuria Deyà, a la qual també l'ha acompanyat la Sra. Silvia Vivó, Vocal de la Junta Directiva ARTEME.

A través d’aquest conveni, s’ha pogut posar en marxa la campanya promocional “estil propi, estil artesà” que consta de diferents accions en matèria de promoció, divulgació i difusió de l’artesania de Menorca entre la ciutadania.

Vídeos promocionals

S’han realitzat tres produccions audiovisuals per donar a conèixer l’estil propi de cada artesà i artesana a diferents espais que són l’estampa viva de Menorca, com per exemple, la típica casa dins el poble, a les cases d’un lloc del camp i a un apartament vora la mar. En total, han participat en aquests curtmetratges 36 artesans i artesanes.

Els vídeos s’han gravat a diferent espais característics pels menorquins: casa de dins el poble, al camp a les cases d’un lloc i a un xalet vora la mar:

Il·lustracions oficials artesans 

S’han creat un total de 18 il·lustracions per representar la diversitat d’oficis artesans amb la qual compta Menorca: arader, capeller, ceramista, bosser, embutidor, esparter, ferrers, fuster, guarnicioner, joier, licorera, mestre d’aixa, nanser, pintor, saberer, saboner, serigirafista i teixidor. Aquestes es poden fer servir en qualsevol activitat de divulgació de la tradició artesana menorquina, com per exemple, a través de tallers, classes de manualitats, de pintura o de dibuix, entre d’altres. De la mateixa manera, es repartiran a les escoles i als centres educatius perquè els alumnes es puguin anar familiaritzant amb els diferents oficis artesans i puguin aprendre d’una forma didàctica i pedagògica la història i cultura de Menorca. Podeu consultar les il·lustracions en el següent enllaç: www.artesansdemenorca.org/catalogo

Bosses de compra

S’han creat unes bosses específiques de cartó amb la marca ARTEME i l’eslògan “estil propi, estil artesà” amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania de la importància que té per als artesans i artesanes el consum habitual del seu producte, el producte local. Aquestes, alhora, es repartiran en cada compra que els clients facin. 

 

 

ENLACES:
Compartir:
Archivo de noticias
Top