Sala de Prensa
ACCESOWEB: Projecte de formació dual del sector TIC
El SOIB articula un programa de subvencions per a la formació dual, mitjançant el contracte per a la formació i l’aprenentatge, amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat, la qualificació i la inserció laboral dels joves fins a 30 anys en les activitats econòmiques considerades estratègiques com són les tecnologies de la informació i comunicació (TIC).
En aquest marc, el departament d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i nou empreses de l’Associació Empresarial pel Foment i Desenvolupament del Comerç Electrònic, Serveis Online i Informàtics de Menorca (ACCESO) han presentat, de forma agrupada, el projecte de formació dual anomenat ACCESOWEB.
Així, fins a 10 alumnes-aprenents podran obtenir el certificat de professionalitat “Confecció i publicació de pàgines web” alternant la formació, que impartirà el CIM, amb l’activitat laboral retribuïda com a programadors/-es web júnior en les empreses TIC del sector.
Quatre són les raons que expliquen l’aposta per aquest projecte:
a) El plus extra de motivació dels joves al poder iniciar una activitat professional compaginant la formació al centre educatiu i l’activitat remunerada en una empresa del sector. Els joves, al formar-se en un ambient real, augmenten la seva predisposició d’aprendre de manera més natural.
b) Poder assegurar, a les empreses, professionals qualificats a partir del coneixement directe de les potencialitats dels alumnes-aprenents formats amb els propis processos i valors inherents a cada negoci.
c) Un mètode amb resultats contrastats ja que reforça la motivació, la responsabilitat, l’hàbit de l’esforç i la tolerància a la decepció dels alumnesaprenents; a més, l’avaluació contínua i adaptada, afavoreix la seva integració
d) La practicitat d’aquests programes, contribueix al reconeixement i prestigi de les empreses i centres educatius davant la societat, els clients i proveïdors.
L’inici previst del programa formatiu i laboral és el proper 2 de maig de 2017, i, la seva durada és de 12 mesos. Durant aquest any, els alumnes-aprenents rebran un total de 480 hores de formació i en treballaran unes 1.320 (vacances apart). El seu sou consistirà en el percentatge corresponent al treball efectiu; és a dir, un 73,3% del que estableix el conveni col·lectiu d’aplicació (aproximadament 900€ bruts mensuals, incloses les pagues extres).
La formació, de dilluns a dimecres, s’impartirà al CentreBit Menorca, on s’hi troben ubicades, a mes, la majoria de les empreses participants.
Els requisits dels joves que vulguin prendre part del projecte són: ser majors de 16 i menors de 30 anys, trobar-se inscrits al SOIB com a demandants de feina, estar en possessió del títol de graduat en ESO o equivalent però que no disposin del nivell formatiu adient per a treballar com a programadors web júnior (això és el certificat de professionalitat «Confecció i publicació de pàgines web»).
El SOIB derivarà els joves desocupats que compleixin els requisits al procés selectiu que portaran a terme el CIM i les mateixes empreses previst per als dies 20 i 21 d’abril al mateix CentreBit.
Les empreses i empresaris TIC participants del programa de formació dual i contractants dels 10 alumnes-aprenents són: Menorca Zeros i Uns SL, Alain Corulla Sorondo, Clickmenorca SLNE, Binary Menorca SL, Jaume Pi Floriach, Infotelecom Networks SL, Vooneo SL i Silme SA.
Les persones interessades en formar part del procés selectiu, poden dirigir-se a l'adreça de correu innovacio@cime.es, o bé, telefonar al 971 35 62 46.